Cap. I Informatii generale:

Data: 19.05.2019
Tip competitie: Concurs Marathon MTB XCM
Locul desfasurarii: Odobesti
Organizator: Asociația Velopower
Parteneri: FIRST FIVE SRL – (www.cronometrajonline.ro) – pentru managementul concurentilor (inscrieri, incasare taxe participare, validari inscrieri) si cronometrarea cursei. Primăria Orașului Odobești, Magazinul cu Biciclete.

Trasee:
1. Traseu Lung: appx – 64 km
2. Traseu Scurt: appx  – 37 km
Categorii:
Categoriile de concurs vor fi urmatoarele:
Traseu Lung

Open Elite : Masculin și Feminin

Categorii :

 • Masculin – 18– 29 ani
  • Masculin – 30 – 39 ani
  • Masculin – 40 ani +
  • Feminin – 19 ani +

Traseu Scurt

Categorii :

 • Masculin – 14 – 18 ani
 • Masculin – 19 – 29 ani
 • Masculin – 30 – 39 ani
 • Masculin – 40 ani +
 • Feminin – 14-18 ani
 • Feminin – 19 ani +

Varsta minima admisa pentru participarea la Traseul Lung este de 18 ani impliniti pana la data de 19.05.2019.
Varsta minima admisa pentru participarea la Traseul Scurt este de 14 ani, împliniți la data concursului. Persoanele sub 18 ani trebuie sa aiba obligatoriu acordul scris al unui parinte sau tutore prezent la data concursului sau pe baza unei declaratii notariale pe proprie raspundere.
Nota: Incadrarea in categoria de varsta se face in functie de cati ani implineste concurentul in anul 2019, indiferent de luna.
Ex.: Implineste 19 ani in Ianuarie 2019 – incadrare in categoria 19 – 29 ani
Implineste 19 ani in Decembrie 2019 – incadrare in categoria 19 – 29 ani

De la această regulă face excepție vârsta obligatorie pentru participarea la traseele lung și scurt, respectiv 18 și 14 ani.

Cap. II Conditii de participare:

Competitia este deschisa oricarui iubitor al sportului si al miscarii in natura, dar și elitelor.
Sunt necesare: o stare buna de sanatate, verificată în prealabil pe propria răspundere de către un medic specialist, un nivel bun de antrenament, un bagaj de cunostinte tehnice proprii turelor de MTB si varsta minima de 18 ani. Cei sub 18 ani se vor putea inscrie doar cu acordul scris al unui parinte prezent la data concursului sau pe baza unei declaratii notariale pe propria raspundere pentru traseul scurt. Participantii isi asuma intreaga responsabilitate pentru starea de sanatate in care se afla si pentru posibilele accidentari survenite ca urmare a modului de abordare a traseelor. Participanții vor avea un numar de concurs. Toți participanții trebuie sa respecte regulile competitiei si trebuie sa urmeze indicatiile date de organizatori.
Inscrierea se poate face accesând butonul de înscriere ce va fi disponibil pe www.velopower.ro sau prin website-ul partenerului FIRST FIVE SRL, respectiv www.cronometrajonline.ro folosind formularul de inregistrare. Managementul inscrierilor concurentilor este gestionat de catre partenerul de cronometraj. Pentru finalizarea inscrierii, trebuie sa acceptati conditiile prezentului regulament, sa aveti o stare de sanatate corespunzatoare participarii la un concurs sportiv. Inscrierile online sunt deschise pana pe data de 12 mai 2019. Dupa aceasta data se vor putea efectua inscrieri doar la fata locului.
Orice informatii referitoare la inscrieri, plati, validari se pot obtine la telefon 0748701717 sau pe email la adresa contact@cronometrajonline.ro .

Taxa de inscriere:

Până la 15 aprilie = 80 lei

15 aprilie – 1 mai = 90 lei

1 mai – 12 mai =100 lei

– Ziua startului = 120 lei.

Taxa de inscriere include: numar de concurs, asistenta pe traseu, fructe si alimente energizante pe traseu, asistenta medicala, rezultate la cerere, premii. Organizatorii vor asigura și un pachet de start celor ce se vor înscrie și vor achita taxa de participare până la data de 12 mai 2019, al cărui conținut va depinde în mod direct de bugetul concursului (sponsorizări și taxe de înscriere achitate până la momentul 12 mai 2019. Cei ce vor alege să plătească în ziua startului nu vor beneficia de pachetul de start.

Conditii de plata:     
• Transfer bancar : plata se efectueaza in contul RO67INGB0000999908936024 , Beneficiar FIRST FIVE SRL, CUI 22024132.
La detaliile platii va fi facuta urmatoarea specificatie: “NUME/PRENUME +Inscriere concurs MTB VELOPOWER”. Pentru o validare rapida va rugam transmiteti dovada platii pe adresa de e-mail contact@cronometrajonline.ro. Dupa receptionarea platii numele dvs. va aparea la sectiunea inscrieri cu mentiunea “Plata confirmata”.
• Plata online cu card bancar pe site-ul www.cronometrajonline.ro .

Anulari:
Daca evenimentul este anulat din motive de forta majora, participantii nu vor beneficia de rambursarea taxei de inscriere si nici de compensatii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli ocazionate de calatorie si cazare.

Responsabilitate:
Fiecare participant care ia parte la evenimentul Velopower MTB Epic Challenge este responsabil pentru propria securitate si siguranta.
Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii si personalul care participa la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de ranire sau pagube, anulare, intarzieri sau schimbari ale traseelor care pot surveni inainte sau in timpul desfasurarii evenimentului.
Fiecare participant trebuie sa semneze, inainte de inscriere, o declaratie pe proprie răspundere, prin care isi asuma riscurile ce rezulta din participarea la un astfel de eveniment si orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.

Caracteristici ale competitiei:         
Evenimentul este o competitie outdoor. Traseele sunt neamenajate si neprotejate, se folosesc drumuri publice, drumuri forestiere, poteci marcate si nemarcate, pante cu inclinare mare si zone accidentate etc.
Diferite segmente ale traseelor trec prin localitati, zone impadurite, vai, pasuni etc. Toate acestea necesita experienta si cunostinte speciale, cum ar fi:
• orice participant sa aiba cunostinte generale despre munte – orientare, reguli de circulaie pe drumuri publice (deplsarea în siguranta, prioritate, depasire);
• orice participant sa aiba cunostinte tehnice despre abordarea unui traseu dificil;
• orice participant sa fie capabil sa urce si sa coboare in siguranta o panta inclinata in conditii dificile;
• orice participant ar trebui sa fie indeajuns de experimentat incat sa parcurga un traseu montan dificil;
• orice participant ar trebui sa aiba un bun simt al directiei pe teren montan, chiar si in conditii de vreme rea si vizibilitate redusa. Aceasta inseamna ca fiecare participant trebuie sa fie capabil sa foloseasca o harta si informatiile despre trasee pentru a ajunge in siguranta;
• orice participant ar trebui sa cunoasca regulile de comportament in caz de pericol si urgenta in zona montana;
• orice participant ar trebui sa dea dovada de fair play si prietenie si sa actioneze in consecinta atunci cand situatia o cere;
• orice participant ar trebui sa stie si sa aiba o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricat de multe masuri de siguranta ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitiilor, mediul si conditiile in care se desfasoara acestea;
• orice participant trebuie sa stie ca niciun premiu nu este mai presus de sanatatea si viata lui si a altor participanti si sa actioneze in consecinta pentru a se proteja atunci cand simte sau observa un pericol.

Echipament obligatoriu:     
Bicicleta profil MTB in stare buna de functionare, casca de protectie, numar (furnizat de organizatori), telefon mobil, pompă, camer/e de rezervă, petice, leviere sau orice alt articol care permite remedierea unei pene. Lipsa acestor articole duce la descalificare.

Recomandari:
• Bidon sau bidoane cu apa (de preferat sa fie pus la indemana in suportul de la bicicleta)
• Ochelari (pt. protectia impotriva insectelor, crengilor, noroiului si prafului)
• Manusi speciale
• Incaltaminte adecvat
• Sistem GPS.

Numere de concurs:
Numerele de concurs vor fi primite in momentul pachetului de start, dupa ce participantul a completat si a semnat formularul de inscriere, declaratia de responsabilitate si a platit contravaloarea taxei de inscriere.
Numerele de concurs trebuie montate în partea frontală a bicicletei, pe ghidon. Logo-urile plasate pe numere trebuie sa fie vizibile. Numerele nu trebuie sa fie taiate sau modificate sub nici o forma in timpul concursului. Nerespectarea acestui lucru va atrage dupa sine descalificarea.
Validare / Briefing / Start
Validarea inscrierilor va avea până și inclusiv după data de 12 mai 2019. Sedinta tehnica va avea inainte de start.
Verificarea materialelor va începe cu 30 minute inainte de start. Un briefing, unde se vor transmite eventualele noutati si modificari aparute, va avea loc cu 15 minute inainte de start.
Startul se va da decalat in functie de categorie.
• 10:00 – Start Traseu lung
• 10.05 – Start Traseu scurt
Startul va fi deschis timp de 15 minute dupa ora oficiala de start, cei care au pierdut startul si vor pleca in cursa in aceste 15 minute vor fi cronometrati in acord cu ora oficiala de start.
Participantii care vor lua startul dupa acest timp nu vor fi clasati.

Puncte de control:   
Pe trasee sunt amplasate puncte de control obligatorii. Participantii care nu trec printr-un punct de control (indiferent de motiv) vor fi descalificati. Numerele de concurs vor fi notate in ordinea sosirii in fiecare punct de control.
Organizatorii sunt exonerati de raspundere daca in timpul cursei publicul deterioreaza marcajele de ghidare.
Oprirea / Retragerea din cursa:
Organizatorul isi rezerva dreptul de a opri un participant in urmatoarele cazuri:
• s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;
• în orice alt caz pe care organizatorul îl va aprecia ca fiind un pericol pentru concurent în continuarea traseului.
Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv trebuie sa informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control sau la sosire. Neanuntarea retragerii din cursa va cauza o operatiune de cautare si salvare (echipe de salvare, salvamont, elicopter) pe cheltuiala participantului implicat. Retragerea va fi confirmata prin semnatura pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai buna varianta de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi si actiunile ulterioare momentului si locului retragerii, exceptie facand cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

Clasamente/Premii
Clasamentele vor fi intocmite la general, dar și pe categorii de varsta si sex. Se vor acorda premii primilor trei clasati la fiecare traseu. Toti cei care au terminat concursul vor primi diplome sau medalii de participare.
Daca o categorie nu are minim 5 concurenti in cursa, atunci la acesta categorie se va premia doar locul I.

Conservarea naturii
Lasarea de gunoaie pe parcursul traseelor si/sau distrugerea deliberata a mediului inconjurator va atrage dupa sine descalificarea.

Suporteri / Ajutor    
Suporterii pot sustine orice competitor cu conditia sa respecte regulile de conduita, indicatiile autoritatiilor si ale oficialilor si sa nu impiedice desfasurarea competitiei. Pe parcursul traseelor nu este permis niciun ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.), exceptie facand cazurile deosebite si ajutorul acordat in punctele de realimentare amenajate, unde competitorii pe langa bauturile, fructele si alimentele energizante oferite de organizatori pot primi si alte alimente.

Alte reguli:    
Traseele de concurs nu sunt inchise altor participanti la trafic (autovehicule, vehicule, pietoni, turisti, animale si altii). Acest fapt, astfel cum anticipam mai sus, în capitolul <Recomandări>, atrage asupra participantilor obligatia de a respecta regulile de conduita in trafic impuse de lege. Orice accident provocat sau in care au fost implicati participanti la VeloPower MTB EPIC CHALLENGE 2019, survenit in timpul desfasurarii acestuia, va fi in responsabilitatea celor implicati in accident.
Competitia se desfasoara pe munte intr-un spatiu neamenajat si neprotejat, de aceea exista un risc de ranire sau deces din pericole obisnuite pentru competitiile outdoor. Acestea includ si nu se rezuma doar la: coliziuni cu autovehicule, alte vehicule, pietre, stanci, copaci, oameni, alte obiecte, caderi, alunecari, rani provocate de frig sau caldura, hipotermie, insolatie, deshidratare, degeraturi, arsuri, rau de altitudine, caderi de pietre, furtuni, animale, incendii, efort fizic.

Penalizari
•   lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu = descalificare;
•   scurtarea traseului = penalizare sau descalificare (decizie arbitru);
•   doping = descalificare;
•   nerespectarea mediului inconjurator = descalificare;
•   modificarea numarului de concurs = descalificare;
•   nerespectarea regulilor competitiei = penalizare sau descalificare (decizie arbitru);
• comportament nesportiv fata de alti participanti, oficiali, public, alte persoane = descalificare.

Descalificarile se pot face si dupa concurs in urma vizualizarii pozelor, filmelor, sau a sesizarii fondate a altor concurenti.
Taxa de participare nu se va rambursa in cazul descalificarii.

Contestatii:
Orice participant poate face o contestatie impotriva altui participant care nu a respectat regulile competitiei sau impotriva deciziilor oficialilor. Contestatia se va depune la punctele de start/finish, in scris, la 15 minute de la afisarea rezultatelor complete sau provizorii impreuna cu o taxa de 50 lei. Taxa de 50 lei va fi inapoiata, daca contestatia va fi acceptata.

Acceptarea regulilor/condițiilor.
Prin inscriere, plata si participare fiecare participant confirma ca a citit, inteles si acceptat conditiile de participare si regulamentul, isi asuma riscurile participarii la VeloPower MTB EPIC CHALLENGE 2019 si sunt responsabili pentru propriile actiuni care ar trebui sa tina cont de circumstante relevante ca: trafic, conditii meteo, schimbarea vremii, zona in care se afla, echipament.

Modificari
Echipa de organizare isi rezerva dreptul de schimbare in detaliu a regulilor si modul de desfasurare a competitiei, pana la, și inclusiv la data de 15 mai 2019. Aceste posibile schimbari vor fi publicate atat pe pagina oficiala de internet cat si pe panourile de informatii din zona de start/sosire.

 

 

Echipa Velopower