14344064_1142367952510545_7464595701952200677_n

Competitia de sosea intitulată VeloPower Road Race a debutat în anul 2013, când la sfârsitul primei luni de toamnă, orasul Panciu a fost gazda punctului de start pentru cei aproape 100 de participanti prezenti. Discutiile cu participantii după primele trei editii, ne-au determinat să nu schimbăm nimic în ceea ce priveste traseul, motiv pentru care anul acesta rămâne acelasi teren de joacă. Vom schimba însă, în bine desigur, pachetul de start, surprizele pentru finisheri si pentru premianti.

Cursa va începe în coborâre, ce va dura în jur de 5 km până în localitatea Satu Nou, după care traseul va urca usor. Prima urcare se situează la intrarea în comuna Tifeşti, are 500 de metri şi un maxim de 13%, după care vom urca în fals plat de 2%, până când traseul va vira brusc dreapta către localitatea Sârbi. Acest punct coincide cu startul tehnic al competiţiei, acolo unde maşina tehnică va accelera în funcţie de viteza primului concurent.

Tot traseul până în localitatea Vidra este valonat cu urcări de 3-4%, până la 10% şi coborâri de acelaşi nivel. Pe stânga veti fi însoţiţi pentru 20 km de priveliştea unui deal renumit pentru înălţimea şi bogăţiile sale – Măgura Odobeşti cu o altitudine de 996 metri. Odată ajunsi în centrul localitatătii Vidra, veti vira spre localitatea Câmpuri, ce serveşte ca şi poartă a Carpaţilor de curbură.

Din Vidra până în Câmpuri urcările devin mai lungi, dar şi coborârile, profilul rămânând unul valonat. Pe acest segment de traseu avem 2 urcări mai grele ca şi puncte de reper, ce apar una după intrarea în Vidra şi una înainte de localitatea Câmpuri, deci practic la începutul si sfârşitul segmentului. Ambele măsoară în jur de 1, 5 km şi au o medie de 8 cu înclinaţie maximă de 10%. Segmentul de traseu este împânzit cu alei de nuci şi castani. Traseul este presărat cu dealuri de un verde crud, căpiţe de fân şi mirosuri autentice care vin din gospodăriile oamenilor.

După prima urcare urmează un segment de 300 de metri neasfaltat, ce va fi semnalizat corespunzător, unde vom amplasa şi un prim punct de hidratare, cu toate cele necesare unui concurent însetat şi înfometat, selecţionate chibzuit pentru a asigura o hidratare temeinică dar şi un aport caloric bun.

Următoarea portiune de 20 km de traseu continuă valonat, însă cu pante mai lungi, dar si coborâri pe măsură.

Din localitatea Câmpuri mai sunt de parcurs încă 36 de km până la final. Primii 19 din cei 36 de km sunt de plat. Popasul Valea Câmpului marchează urcarea regină a traseului, ce măsoară 3,5 km, atingând 11%.

După urcare veti observa pe stânga monumentul Ecaterinei Teodoroiu, ce marchează si startul la coborârea ce măsoară 13 km si duce fix către linia de finiş amenajată la Panciu.

La finish va fi amenjat un punct de hidratare si vitaminizare. De la linia de finish ne vom deplasa către pasta party, ce va coincinde cu festivitatea de premiere.

Vă asteptăm !

Masculin <=18

Masculin 19-29

Masculin 30-39

Masculin 40-49

Masculin 50-59

Masculin 60+

Feminin <=18

Feminin 19-29

Feminin 30-39

Feminin 40-49

Feminin 50-59

Feminin 60+

Cu caracter de regulă înscrierile se realizeaza doar online si se închid la data de 28 septembrie 2017 orele 24. Cei care s-au înscris online pana pe 28.09 vor putea să platească prin OP pana la data de 29.09.

Cu caracter de exceptie, cei care nu se vor înscrie până la data limită, vor putea să participe la concurs prin completarea formularului de înscriere în ziua desfăsurării concursului, fără a primi însă pachetul de start complet, ci doar numărul de concurs însotit de chipul pentru cronometrare.

Taxa de înscriere/ciclist – 60 lei pana la 15 septembrie, 80 lei intre 16 si 28 septembrie, 100 lei pentru 1 octombrie, in ziua de concurs.

Perioada pentru înscrieri online se încheie Joi, 28 septembrie ora 14.00

Plata se face prin ordin de plată în contul organizatorului :
Asociatia Velopower
IBAN : RO83BTRL04001205E14299XX deschis la Banca Transilvania – Sucursala Vrancea

Va exista o listă care se va actualiza automat imediat după trimiterea formularului de înscriere, fără însă ca aceasta listă să contină o rubrică privitoare la efectuarea plătii.

08:00 – 9:30 – Ridicarea pachetelor de start
10:00 – Start
14:00 – Ultimul sosit
14:30 – Premiere

Vor fi premiate toate categoriile de vârstă. Vom încerca ca anul acesta să oferim pe lângă produsele sponsorilor premii cât mai originale si să păstrăm surpriza pentru podium.

Vor fi premiate cu bani primele 3 locuri de la Open masculin si feminin, podiumurile de la categorii vor fi premiate cu produse, diplome si medalii.

Descaraca declaratia de conformitate in formatul dorit:

Descarca .PDF

Descarca .DOC

Toti participantii trebuie să prezinte declaratia pe proprie răspundere semnată la ridicarea pachetului de start. Cei care nu au împlinit 18 ani trebuie sa aibă acceptul scris şi semnat al părinţilor sau al tutorelui legal, pe formularul de înscriere şi pe declaraţia de responsabilitate. Participanţii îşi asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate în care se află. Orice participant înscris va avea un număr de concurs şi o acreditare. Orice participant trebuie să respecte regulile competiţiei şi trebuie să urmeze indicaţiile date de organizatori.
Fiecare participant care ia parte la competitie este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă.Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participă la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire sau pagube, anulare, întârzieri sau schimbări ale traseelor care pot surveni în timpul desfăşurări evenimentului din motive întemeiate.

Casca este obligatorie, fără exceptii.

Nu sunt admise biciclete contratimp si triatlon si nici cele echipate cu adaptor triatlon.
Deplasarea se va face pe partea dreaptă a drumului în conditii de sigurantă. Traficul pe tot parcursul traseului nu este restrictionat în totalitate, conducătorii auto fiind doar avertizati de către masina de politie însotitoare să dea prioritate plutonului fruntas.
Cronometrajul se face cu ajutorul unui sistem pe baza de cip.